In Moon Camp Explorers each team’s mission is to 3D design a complete Moon Camp using Tinkercad. They also have to explain how they will use local resources, protect astronauts from the dangerous of space and describe the living and working facilities.
Team: Moon Knights
Szkoła Podstawowa nr 12 im. Kornela Makuszyńskiego w Bełchatowie Bełchatów Poland 14 6 / 1
External link for 3d
In our project, there’s big garage with 3 jeeps. The first one, is for short distance transport, the second one is
for long distance transport and, the third one is used for building purposes. There’s also very modern and
spacious living room, well-equiped labolatory, farm of cauliflower and mushrooms, couple of comfortable bedrooms,
great gym, huge and modern server room and, a few toilets and bathrooms.
Inside the base, there are several robots which are helping astronauts in doing multiple things,
for example lighting up dark areas (while repairing), holding tools, cleaning up after them or sending messenges
to other astronauts.
Where do you want to build your Moon Camp?
Close to the lunar poles
Why did you choose this location?
The base will be placed near one of the Moon’s pole. We chosed that place becouse it helps us to communicate with Earth and continuous acces to sunlight enabling the production of electricity. It also helps exploration of both sides of the moon.
How do you plan to build your Mooncamp? Which materials will you use?
The base build from light materials like titian or aluminium. In the next phase base will be build from moon resourses
The water will be produced from the ice drilled from the moon’s crust.
Food will produced from worm farms and vegetables like cauliflowers or mushrooms.
We will get electricity from solar panels.
Oxygen will be produced mainly by plants and also it can be produced from water.
We covered a whole base with scales.
Describe a day on the Moon for one of your Moon Camp astronauts
8:00 – waking up
8:30 – getting ready for breakfast
8:45 – breakfast(30min)
9:15 – rest after a meal (30 min)
9:45 – exercise(1,5h)
11:15 – cheking technical condition of the rover(godzina)
12:15 – dinner (30 min)
12:45 – rest (15min)
13:00 – taking care of plants
13:30 – contacting with the Earth(godzina)
14:30 – talking with psychologist(30min)
15:00 – taking care of aquarium(30min)
15:00 – exercise (1h)
16:00 – team meeting
17:00 – rest
17:30 – dinner
18:00 – setting up the bed
18:30 – reading books
20:00 – going to bed
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.